Zasady bezpieczeństwa w związku z pandemią COVID-19
W związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczną wprowadziliśmy szereg działań mających na celu zapewnienie najwyższego poziomu bezpieczeństwa gościom oraz personelowi naszego hotelu.
Wdrożone środki prewencyjne zostały opracowane zgodnie z zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego, Ministerstwa Zdrowia oraz wytycznych dla funkcjonowania obiektów hotelarskich opracowanych przez Ministerstwo Rozwoju w dn. 28.04.2020 r.
ZASADY OGÓLNE
- Na terenie hotelu mogą przebywać tylko osoby w nim zakwaterowane, pracownicy oraz dostawcy.
- Liczba gości mogących jednocześnie przebywać w poszczególnych miejscach w hotelu jest ograniczona stosownie do powierzchni tych pomieszczeń, z zastosowaniem 2-metrowego dystansu między osobami.
- Na terenie hotelu znajdują się dozowniki z płynem do dezynfekcji rąk wraz z instrukcją wykonania skutecznej dezynfekcji – m.in. przy wejściu do hotelu, w recepcji, przy wejściu do windy, przy wejściu do restauracji, w ogólnodostępnych toaletach.
- Na bieżąco są dezynfekowane ogólnodostępne toalety, windy, klamki, poręcze, uchwyty oraz inne przyciski i często dotykane powierzchnie.
- Zalecamy noszenie maseczek ochronnych w częściach ogólnodostępnych.
- Wszystkim naszym pracownikom zapewniamy wszelkie niezbędne środki ochrony osobistej takie jak maseczki, przyłbice oraz rękawiczki.
- Nie przyjmujemy gości w celu odbycia kwarantanny.
- Część usług hotelu zostało zawieszonych lub ograniczonych (m.in. basen, siłownia, sauna, grota solna, sale zabaw dla dzieci, sprzątanie pokoi podczas pobytu ), a wyposażenie pokoi zostało częściowo ograniczone.
RECEPCJA
- Na ladzie recepcyjnej zamontowana jest szklana osłona jako bariera ochronna między pracownikiem recepcji a obsługiwanym gościem.
- Pracownicy recepcji obsługują gości w rękawiczkach jednorazowych oraz maseczkach lub przyłbicach, które wymieniane są regularnie.
- Przy stanowisku recepcyjnym może przebywać tylko 1 gość.
- Należy przestrzegać wymaganego dystansu przestrzennego między osobami - minimum 2 metry oraz ograniczać do minimum czasu przebywania na recepcji.
- Zachęcamy do płatności bezgotówkowych.
- Klawiatury terminali są odkażane po każdym użyciu.
- Blat lady recepcyjnej dezynfekowany jest po każdym gościu przy użyciu certyfikowanych środków chemicznych.
- Długopisy używane przez gości są po każdej czynności dezynfekowane.
- Istnieje możliwość wysłania faktury VAT drogą mailową.
POKOJE HOTELOWE
- Po każdym Gościu pokój jest gruntownie dezynfekowany poprzez ozonowanie oraz sprzątanie wysoką temperaturą pary wodnej. Po każdym pobycie pokoje są także odpowiednio wietrzone.
- Hotelowa pościel i ręczniki są prane w temperaturze co najmniej 60 stopni Celsjusza przy użyciu profesjonalnych środków piorących.
- Wszystkie powierzchnie (takie jak blaty, krany, toaleta, biurko, klamki, włączniki, pilot do telewizora) są dezynfekowane profesjonalnymi środkami odkażającymi.
- Zgodnie z wytycznymi GIS do odwołania obowiązuje zakaz używania hotelowych suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych.
SALA BUFETOWA
- Przed wejściem do sali bufetowej należy zdezynfekować ręce w miejscu do tego wyznaczonym.
- Noszenie osłon ust i nosa w przypadku gości korzystających z bufetu jest wymagane.
- Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku gości lokalu gastronomicznego zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
- Osoby nie przestrzegające powyższych zasad zostaną poproszone o opuszczenie sali.
RESTAURACJA STYLOWA
- Goście w restauracji obsługiwani są z zachowaniem reżimu sanitarnego.
- Stoły dezynfekowane są po każdym gościu. Po zakończonej dezynfekcji stolik zostaje oznaczony napisem: „zdezynfekowano”.
- Między blatami zachowana jest zalecana bezpieczna odległość min. 2m.
- Przed wejściem do restauracji należy zdezynfekować ręce w miejscu do tego wyznaczonym.
- Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku gości lokalu gastronomicznego zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
- Obsługa restauracji nosi maseczki lub przyłbice oraz rękawiczki lub każdorazowo dezynfekuje ręce po wykonanej usłudze.
Pełna treść zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego dla obiektów hotelarskich oraz gastronomicznych dostępna jest w recepcji.
W związku z dynamicznymi zmianami w zaleceniach i przepisach dokładamy wszelkich starań, aby na bieżąco aktualizować obowiązującą politykę bezpieczeństwa w naszym hotelu.
Życzymy udanego i bezpiecznego pobytu!